logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Activitatea re/asiguratorilor europeni - afectata de masurile protectioniste din trei "piete cheie"
Activitatea re/asiguratorilor europeni poate fi afectata in trei piete "cheie" (Indonezia, Turcia si Argentina), in urma masurilor protectioniste luate de autoritatile de supraveghere locale, considera reprezentantii Insurance Europe - Federatia Europeana a Asiguratorilor si Reasiguratorilor.

Astfel, in ceea ce priveste piata indoneziana, Insurance Europe puncteaza masura luata de autoritatea de supraveghere locala in ceea ce priveste obligativitatea asiguratorilor indonezieni de a incheia contractele de reasigurare pe o serie de linii de business (auto, sanatate, accidente, credite, viata si garantii) doar cu reasiguratori locali. Potrivit reprezentilor Insurance Europe, aceasta prevedere nu pune doar o bariera in calea accesului pe piata, ci poate aduce o serie de consecinte negative in calea dezvoltarii economice, in eventualitatea unui dezastru natural: aceasta masura "impiedica dispersia riscului, creand o expunere ridicata la nivel local".

In ceea ce priveste piata turca, Insurance Europe subliniaza modificarile recente aduse cadrului de reglementare in ceea ce priveste asigurarea de raspundere civila auto - RCA. Mai exact, in aprilie 2017, guvernul turc a impus plafonarea primelor de asigurare RCA pentru toate tipurile de vehicule. "Tarifele stabilite fiind sub costurile economice ale societatilor de asigurare, se estimeaza ca introducerea acestora va duce la pierderi semnificative pentru asiguratorii europeni care aciveaza in piata". Mai mult decat atat, "pentru anumite profiluri de risc, autoritatile din Turcia au introdus, de curand, un sistem de repartizare - masura suplimentara plafonarii tarifelor -, care redistribuie riscul subscris tuturor participantilor la piata, fiind afectata concurenta". Astfel de masuri, in opinia reprezentantilor Insurance Europe, pot afecta serios capacitatea re/asiguratorilor de a-si desfasura activitatea in conformitate cu cele mai bune practici.

Referitor la Argentina, desi au fost luate masuri importante de "deschidere a pietei", Insurance Europe isi manifesta ingrijorarea fata de restrictiile ramase in ceea ce ii priveste pe reasiguratorii transfrontalieri. "Desi s-au facut pasi importanti pentru a permite asiguratorilor argentinieni sa poate avea acces la reasiguratorii internationali, ritmul cu care sunt luate aceste masuri este mult prea lent, masurile luate neprefigurand inca, deschiderea completa a pietei".