logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

ERGO Asigurari asteapta avizul ASF pentru a intra pe piata RCA
ERGO Asigurari a depus vineri, 29 septembrie 2017, documentatia integrala pentru a obtine autorizatia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru a vinde asigurari de raspundere civila auto - RCA, au declarat, pentru 1asig.ro, surse din piata de profil.

Primul pas al ERGO in vederea intrarii pe piata de asigurari auto obligatorii RCA din Romania a fost facut in momentul preluarii companiei de asigurari generale Credit Europe Asigurari - Reasigurari.

Grupul ERGO a finalizat achizitia CREDIT EUROPE Asigurari in iulie 2016, tranzactie care a asigurat grupului prezenta completa a grupului ERGO pe piata asigurarilor de viata si generale din Romania.

Incepand cu luna decembrie 2016, noul nume al companiei de asigurari generale a devenit ERGO Asigurari.

ERGO este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Germania si Europa. La nivel mondial, grupul este prezent in peste 30 de tari, cu precadere in Europa si Asia. ERGO ofera produse si servicii de asigurare diverse. Pe piata de origine din Germania, ERGO se numara printre cei mai importanti furnizori, pe toate liniile de asigurare. In Romania, grupul mai detine si compania de asigurari de viata ERGO Asigurari de Viata, prezenta pe piata asigurarilor din Romania din anul 2010.

Piata de asigurari RCA a insumat 2,04 miliarde de lei in primele sase luni din 2017, in scadere cu 2% comparativ cu aceeasi perioada din 2016. In perioada analizata, se observa o concentrare semnificativa, respectiv primii 2 asiguratori au cumulat 58% (comparativ cu 38% in anul 2016) din totalul primelor brute subscrise aferente asigurarilor RCA din Romania, reiese din raportul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.