logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Modificarea Legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor, dezbatuta vineri la ASF
Principalii actori ai pietei de asigurari au dezbatut  vineri - 6 octombrie 2017 - proiectul de modificare a Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor.

Printre propunerile celor implicati se numara extinderea celor trei riscuri, astfel incat polita de asigurare PAD sa poata fi completata prin adaugarea de riscuri ca incendiu, fenomene meteo extreme si apa de conducta, ce au provocat importante pagube materiale in anumite regiuni ale tarii, sub forma unor micro-asigurari cu acoperiri facultative emise de catre asiguratorii autorizati in acest sens.

O alta modificare ce urmeaza sa fie dezbatuta maine se refera la posibilitatea vanzarii directe de catre brokeri a politei PAD.

Potrivit unor surse din piata, printre propuneri regasim si posibilitatea ca distributia asigurarilor sa se faca prin marii furnizori de utilitati publice (ENEL, ENGIE etc), avand in vedere gradul mare de acoperire teritoriala.

Alte propuneri de modificare a Legii nr. 260/2008 vizeaza cresterea amenzii la 500 lei - fata de intervalul 100-500 lei din prezent, introducerea unor fransize, dar si aplicarea unei deductibilitati fiscale pentru persoanele fizice care isi asigura locuintele.

Recent, in spatiul public, s-a discutat si despre posibilitatea platii asigurarii odata cu impozitul anual, fiind propunerea unui deputat.

In prezent, mai putin de 20% (1,66 milioane) dintre cele 8,9 milioane de locuinte de la nivel national sunt asigurate printr-o polita obligatorie (PAD).

Polita de asigurare obligatorie (PAD) acopera trei riscuri specifice Romaniei: cutremur, inundatie si alunecare de teren. Politele PAD costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata, 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).