logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

EXCLUSIV: Schimbari de ierarhie la nivelul pietei de brokeraj din Moldova! Vezi aici topul brokerilor pentru S1 2017!
209,23 milioane lei au reprezentat primele brute intermediate de brokerii de re/asigurare din Moldova in primul semestru din acest an, in crestere cu doar jumatate de procent, reprezentand 31,54% din total piata de asigurari, arata datele oficiale publicate de autoritatea de supraveghere (CNPF).

Cifrele mai arata ca numarul companiilor de brokeraj care au desfasurat activitate de intermediere pe piata locala s-a redus cu sase entitati in prima jumatate a anului curent.

Pe clase de asigurari, valoarea primelor intermediate pentru asigurarile generale a scazut cu 1,29%, de la 199,7 milioane lei in S1 2016 pana la 197,19 milioane lei in S1 2017. Totodata, valoarea intermedierilor asigurarilor de viata aproape ca s-a dublat in perioada analizata, ajungand la 12,04 milioane lei comparativ cu S1 2016.

In perioada analizata, cota de piata a asigurarilor generale din totalul primelor intermediate a ajuns la 94,25%, in timp ce ponderea asigurarilor de viata in totalul primelor intermediate s-a majorat de la 3,92% (in S1 2016) pana la 5,75% in prima jumatate a anului in curs.

Ponderea semnificativa in totalul primelor intermediate o detine segmentul auto (CASCO, RCA si Carte Verde) - 76,33%, sanatate (6,40%) si cele de tip property (4,93%).

In perioada raportata, numarul de contracte intermediate de companiile de brokeraj s-a majorat cu 16% la 199.968 unitati, iar veniturile brokerilor au ajuns la 74,34 milioane lei.

Top 5 brokeri


Dupa volumul de prime intermediate liderul pietei devine AECM ASIGURARI cu o cota de piata de 7,35%. Pe locul doi a urcat ERVAX GRUP (6,43%), iar fostul lider al pietei de brokeraj PRODEVIZ a coborat pe locul trei cu o cota de piata de 6,03%. Pe urmatoarele doua locuri din TOP 5 s-au clasat DIPLOMAT Broker (4,92%) si EUROLIFE Broker de Asigurare (4,89%).

Insumat, acestia au generat circa 29,62% din totalul pietei de intermediere.

Redactia www.xprimm.md va pune la dispozitie in format Excel, cifrele centralizate ale companiilor de asigurare si de brokeraj ale pietei asigurarilor din Moldova, remise de CNPF. Pentru vizualizare indicatorilor financiari ai pietei de profil, ierarhiile societatilor pe diferite clase de asigurare, accesati urmatorul link.