logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Cornel COCA CONSTANTINESCU: Nu cred ca vor creste tarifele RCA
Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepresedinte - Membru Executiv, Sectorul Asigurari Reasigurari din cadrul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, considera ca nu vor exista cresteri ale tarifelor RCA in luna decembrie, cand un actuar independent va recalcula tariful de referinta. El a mai spus ca pana in prezent nu au existat clienti cu risc ridicat.

"Tariful de referinta se calculeaza semestrial conform legii. Urmeaza sa fie calculat urmatorul tarif de referinta in luna decembrie, va fi calculat de un actuar independent, nu de catre ASF", a precizat Vicepresedintele ASF in cadrul "ZF Insurance Summit".

"Personal, nu cred ca vor exista cresteri (de tarife RCA). Zic asta pentru ca legea este bine facuta astazi. Avem un segment de riscuri prestabilite la care ne raportam cand calculam tariful de prima. Sigur ca ele pot fi extinse in conditiile in care exista o aprobare a ASF. Pe de alta parte, eu cred in capacitatea asiguratorilor de a se ancora in realitatea de moment, de a-si construi strategii de business pe termen lung, focusate in special pe zona asigurarilor facultative", a declarat Cornel COCA CONSTANTINESCU.

"Cred, de asemenea, in capacitatea actuarilor care vor emite un raport cu privire la nivelul de tarifare al asiguratorilor. Totodata, eu cred in BAAR si in capacitatea lor de organizare in cazul aparitiei unui soc in piata", a adaugat el.

Acesta a mai aratat ca, pana in prezent, nu au fost raportati clienti cu risc ridicat.

"Astazi, nu avem niciun client cu risc ridicat. Nu avem oferte peste nivelul tarifului de referinta plus factorul N - de 36%. Ce arata lucrul acesta? Arata ca mecanismul nu s-a declansat pentru ca ofertele nu sunt ridicate. Deci eu cred ca problema care exista in piata nu era data de clientii cu risc ridicat, ci in piata au aparut distorsiuni ca urmare a mult mai multor factori", a explicat oficialul ASF.

Mecanismul de calcul al politelor RCA (asigurari de raspundere civila auto) care se aplica soferilor cu risc ridicat de accidente, prin care se aplica "Factorul N", calculat de BAAR, a intrat in vigoare in august 2017.

Valoarea Factorului N este de 1,36 si arata ca o persoana care primeste de la cel putin trei asiguratori diferiti oferte ale caror prime de asigurare RCA sunt mai mari cu 36% fata de tariful de referinta aferent segmentului de risc din care face parte, este incadrata in categoria asiguratilor cu risc ridicat si poate sa solicite BAAR o oferta pentru incheierea unui contract RCA.

Asiguratii cu risc ridicat vor primi de la BAAR o oferta al carei pret va fi calculat prin inmultirea tarifului de referinta cu 1,36 si cu coeficientul aferent clasei de Bonus/Malus.