logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

VIDEO: Un tanar isi poate asigura un venit decent din asigurari, astfel incat sa nu fie nevoit sa plece in strainatate
Nu mai e un secret pentru nimeni ca, in comparatie cu alte domenii, industria asigurarilor ofera posibilitatea unor castiguri decente, iar un venit lunar de aproximativ 1.000 de euro ar trebui sa suscite interes in randul celor aflati in cautarea unui loc de munca, mai ales in randul tinerilor. Un astfel de venit nu apare peste noapte, ci presupune multa munca, perseverenta si rabdare.

Cat de atragatoare este pentru tineri industria asigurarilor? Este doar unul dintre subiectele abordate, recent, in cadrul unei Editii Speciale a emisiunii "Ora de Risc". Andrei POSTELNICU - Reprezentant zonal, DESTINE Broker de Asigurare, Iasi -, si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari&Pensii -, explica, in detaliu, relatia dintre tinerii din Romania si industria asigurarilor.

Industria asigurarilor nu este la fel de atragatoare pentru toti. Tinerii vin si nu vin in asigurari. Cei care vin stiu ca drumul spre succes presupune munca si ofera rezultate intr-un timp destul de scurt, asa ca intrevad fie o cariera in domeniu, fie numai, din varii motive, posibilitatea unui castig suplimentar. In ambele cazuri, insa, e nevoie de munca, perseverenta si rabdare.

"Uneori, tinerii vin destul de greu in acest domeniu, deoarece, mai ales in bransa noastra, trebuie sa muncesti un pic mai mult la inceput. Trebuie sa te pregatesti, sa capeti informatii despre produse, sa cunosti tehnici de vanzare, sa intelegi ca vanzarea se face pe nevoile clientului - lucruri care necesita un pic de timp, mai ales pana iti formezi si propriul portofoliu de clienti. Acest proces dureaza aproximativ un an. In cel putin sase luni, se poate castiga suficient. Daca, in sase luni, un tanar nu castiga bani din aceasta industrie, se va lasa, cu siguranta, de meserie. Cu ajutorul coordonatorului si suportul echipei, se poate ajunge, in sase luni, la un venit mediu de 1.000 de euro pe luna. Cei care nu au rabdare sase luni poate isi doresc doar un venit suplimentar de 500-1.000 de lei pe luna", explica Andrei POSTELNICU, un tanar care, la numai 29 de ani, are deja un nume in industria asigurarilor din Romania, fiind, in prezent, Reprezentant zonal, in Iasi, pentru DESTINE Broker de Asigurare.

In activitatea pe care o desfasoara, Andrei POSTELNICU se bazeaza pe o echipa care imbina tineretea, entuziasmul si experienta, echipa care nu tine cont de varsta, ci de rezultate.

"In echipa mea, sunt in jur de 20 de colaboratori sub 35 de ani. Am ajuns la acest numar de colaboratori in sapte ani de activitate, dar mentionez ca, in primii doi ani, nu m-am axat pe recrutare. Deci, practic, in cinci de ani de activitate. Lucrez, insa, si cu persoane peste 35 de ani. Am in echipa colaboratori in varsta de 50 si chiar si 60 de ani, cu care ma inteleg excelent, pentru ca, impreuna, formam o echipa minunata. Diferenta de varsta nu deranjeaza, pentru ca importante sunt rezultatele. Si, cand oamenii vad rezultate, capata incredere. Eu sunt foarte multumit de cat castig. Majoritatea prietenilor mei ma intreaba de ce nu am plecat din tara, sa muncesc in strainatate. Eu consider ca avem suficiente solutii si in tara, iar un tanar isi poate asigura un venit decent, astfel incat sa nu fie nevoit sa plece in afara tarii", a declarat, la "Ora de Risc", Andrei POSTELNICU.

Cum arata, in acest moment, piata asigurarilor in Iasi? Raspunsul simplu ar fi: ca orice alta piata, cu preferinte pentru anumite tipuri de asigurari, dar si cu provocarile de rigoare. Care sunt cele mai populare polite si care sunt exact provocarile cu care se confrunta piata locala?

"In general, se cumpara produsele auto, ca de aici porneste totul, dar punem accent, de cel putin doi ani, atat pe partea de up-selling, cat si pe partea de cross-selling, cu solutii complementare la ceea ce au achizitionat clientii pana atunci. In ultimul timp, am observat un interes crescut al clientilor pentru planurile de economisire pentru copii, asigurarile de viata cu acumulare de capital si, chiar foarte, foarte interesant, tot mai multe solicitari pentru polite de asigurare care sa acopere bolile grave, pana la anumite limite - chiar un milion de dolari -, pentru ca potentialii asigurati nu au gasit solutii sau nu au resursele financiare, in cazul aparitiei unui astfel de eveniment, sa isi sustina financiar tratamentul sau eventualele cheltuieli cu spitalizarea sau interventiile chirurgicale. Principalele provocari ar fi nivelul scazut al consumatorului si puterea financiara, dar si nivelul scazut de informatii cu privire la ceea ce acopera produsele de asigurare", sustine reprezentantul DESTINE Broker de Asigurare.

Lipsa informatiilor poate determina o perceptie superficiala a asigurarilor si a beneficiilor pe care acestea le ofera. Aici, insa, intra in scena brokerii, care incearca sa le ofere consumatorilor toate informatiile de care acestia au nevoie.

"In general, oamenii nu cumpara asigurari pentru ca nu stiu. Si, aici, intervine rolul unui broker, al unui consultant, asistent in brokeraj sau agent de asigurari, care trebuie sa le explice clientilor riscurile acoperite, dar sa nu le ofere doar explicatii, ci si exemple de dauna. Adica, trebuie sa il pui pe acel client in fata faptului implinit, sa-i dai un exemplu de dauna si, apoi, va constientiza, iar acea prima de asigurare nu i se va mai parea mare. Oricum, sunt suficiente solutii, astfel incat oricine sa isi permita o polita: plata esalonata etc. Un broker cunoaste mai multe produse de asigurare si fiecare produs al fiecarei companii are anumite particularitati, functioneaza intr-un anumit fel si, atunci, este foarte important sa-i explici clientului modul de functionare a produsului si mai ales ca, intr-un contract de asigurare, asiguratul are atat drepturi, cat si obligatii. Este foarte important sa i se prezinte clientului si acele obligatii, ca sa nu aiba surprize in cazul unei daune. Clientul trebuie sa fie constient de ce cumpara, trebuie sa isi asume", a mai precizat Andrei POSTELNICU, la "Ora de Risc".