logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

ALLIANZ-TIRIAC asigura mijloacele de transport din Cluj-Napoca pentru 1,3 milioane lei
ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a castigat licitatia organizata de Compania de Transport Public Cluj-Napoca pentru achizitia asigurari de raspundere civila auto - RCA pentru mijloacele de transport si auxiliarele din parcul propriu, pentru o perioada de 12 luni.

Valoarea totala finala a contractului este de 1,33 milioane de lei fara TVA, cu mult sub estimarea initiala, care era de 2,04 milioane de lei, conform unui anunt publicat de companie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Data atribuirii contractului este 12 februarie 2018, criteriul de atribuire fiind "pretul cel mai scazut".

In cadrul licitatiei au fost primite trei oferte, fiind declarata castigatoare cea a companiei ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Potrivit Caietului de Sarcini, vor fi asigurate maxim 505 autovehicule, in conditiile in care compania intentioneaza sa achizitioneze o serie de autovehicule. Parcul auto al CTP Cluj-Napoca este format autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, autoturisme, dar si alte vehicule.

In document se mai precizeaza ca, fara a se depasi limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare RCA, in conditiile in care evenimentul asigurat s-a produs in perioada de valabilitate a politei de asigurare RCA, se acorda despagubiri, in forma baneasca, pentru:

  • Vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;
  • Pagube materiale;
  • Pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;
  • Cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
CTP Cluj-Napoca mai solicita ca toate autovehiculele care au suferit avarii in urma unor accidente sa fie reparate in cadrul unui service autorizat, service-uri stabilite de comun acord cu firma asiguratoare sau service-ul propriu al companiei de transport public.

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari este una dintre cele mai mari companii de asigurari din Romania, ocupand locul doi in clasament, cu o cota de piata de 12,64% la finalul primelor 9 luni din 2017 si prime brute subscrise de circa 925 milioane de lei - conform calculelor facute de XPRIMM Publications in baza cotelor de piata transmise de ASF.