logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

ALLIANZ-TIRIAC: 1 din 4 clienti RCA va opta pentru serviciul de Decontare Directa
In prezent, aproximativ 15% dintre clientii ALLIANZ-TIRIAC Asigurari care cumpara polite RCA aleg sa ataseze acestora si serviciul de Decontare Directa, insa compania estimeaza ca ponderea ar putea ajunge la 25% pana la finalul acestui an.

"Avand in vedere perioada relativ scurta de la intrarea in vigoare a legii, consideram ca ponderea estimata la circa 15% este un rezultat destul de bun. Clientii au nevoie de timp sa inteleaga cum functioneaza aceasta acoperire (Decontarea Directa), vor sa simta realmente avantajele oferite: de eficienta, de calitate a serviciilor de despagubire etc. Natural, ponderea va creste treptat spre 20 - 25% pana la sfarsitul anului 2018", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Aurel BADEA, Director Aria Tehnica, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

Introdus anul trecut in legislatia locala pentru a veni in sprijinul consumatorilor de asigurari RCA, Decontarea Directa este un nou serviciu care presupune ca reparatia sa fie platita de catre asiguratorul RCA al pagubitului, care isi va recupera prejudiciul de la asiguratorul soferului vinovat.

Achizitia serviciului este optionala pentru asigurat, iar asiguratorii RCA sunt obligati sa o oferteze.

Optiunea de decontare directa intre asiguratorii RCA este aplicabila la indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
  1. accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei;
  2. vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate/inregistrate in Romania;
  3. prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor;
  4. ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului;
  5. prejudiciile exclud vatamarile corporale.
ALLIANZ-TIRIAC a fost si partener al campaniei nationale de informare "Totul despre decontarea directa", derulata, la finalul anului 2017, de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor. Demersul a avut ca obiectiv cresterea gradului de informare a asiguratilor RCA cu privire la existenta clauzei de decontare directa, precum si cu privire la avantajele pe care le ofera acest serviciu suplimentar adaugat politei de raspundere civila auto.

95% dintre respondentii unui sondaj realizat in cadrul campaniei nationale de informare "Totul despre Decontarea Directa" considera util un astfel de serviciu suplimentar. Mai multe detalii sunt disponibile pe totuldespreasigurari.ro

Despre bilantul implementarii Legii RCA, inclusiv despre Decontarea Directa, se va discuta si in cadrul Conferintei Asigurarilor Auto de la FIAR 2018 - Forumul International Asigurari-Reasigurari. Evenimentul se va desfasura miercuri, 16 mai a.c., la Hotelul Sheraton din Bucuresti. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficiala.

Rezervati-va locul acum!