logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Lucruri pe care nu le stii despre 8 piete de asigurare participante la Campionatul Mondial de Fotbal
Liam HEBRON, Marketing Associate al AXCO Insurance Information Services, a facut o scurta selectie de informatii interesante cu privire la opt piete de asigurare - ale caror echipe nationale de fotbal participa in aceasta perioada la Campionatul Mondial - FIFA 2018. Informatiile se refera la pietele de asigurare ale tarilor care alcatuiesc Grupele A si B din cadrul competitiei: in cazul Grupei A - Egipt, Rusia, Arabia Saudita, Uruguay, respectiv Grupa B - Iran, Maroc, Portugalia si Spania.

Grupa A

Egipt: Societatile straine au voie sa detina integral o companie de asigurare din anul 1998 - an in care Franta a castigat Campionatul Mondial de Fotbal pe teren propriu.

Rusia: In secolul XIX, majoritatea rusilor locuiau in zone rurale in case construite din lemn. La acea vreme, a fost creat un sistem de asigurare obligatorie a "proprietatii rurale", asiguratorii fiind societati de tip mutual, locale. Rusia gazduieste in acest an in premiera Campionatul Mondial de Fotbal.

Arabia Saudita: Imediat dupa incheierea Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2002 desfasurat in Japonia si Coreea de Sud, asigurarea de raspundere civila auto a devenit obligatorie.

Uruguay: Prima companie de asigurari din Uruguay a fost una care a subscris doar polite maritime. A fost infiintata in 1854 si se numea Compania Oriental de Seguros Maritimos. Recordul de goluri inscrise in cadrul Campionatului Mondial de Fotbal a fost stabilit 100 de ani mai tarziu (140 de goluri, media de 5,38 goluri pe meci), competitia fiind organizata in acel an de Elvetia.

Grupa B

Iran: In anul 1935 guvernul iranian a infiintat compania de asigurari de stat Bimeh Iran. Compania activeaza si in zilele noastre, fiind liderul de piata. Anul 1935 a fost singurul an in care echipa de fotbal spaniola Real Betis a castigat La Liga.

Maroc: In 1973 a fost adoptata "Legea Marocanizarii" - lege prin care a fost transferata proprietatea companiilor private locale catre capitalul indigen, dar care a interzis si actionariatul strain in cadrul companiilor de asigurare. Legea a fost abrogata in 1990. In acesti 17 ani, echipa nationala de fotbal a marcat doar trei goluri la Campionatul Mondial de Fotbal, toate intr-un singur joc - in 1986, impotriva Portugaliei, "colega de grupa" si in 2018.

Portugalia: Autoritatea de supraveghere a pietei de asigurari - ISP a fost infiintata in anul 1982, an in care Italia a castigat Capionatul Mondial de Fotbal. Competitia a fost gazduita de tara vecina, Spania, "colega de grupa" si in 2018.

Spania: Prima forma a legii asigurarii obligatorie de raspundere civila auto a fost introdusa in anul 1962, an in care echipa de fotbal a Spaniei a terminat pe ultimul loc in grupa. Grupa din care a facut parte Spania a fost alcatuita din castigatoarea trofeului - Brazilia si echipa finalista - Cehoslovacia.