logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Cornel COCA CONSTANTINESCU: Vom efectua o analiza comparativa a legislatiei RCA din alte tari europene
La un an de la aplicarea legislatiei RCA pe piata locala, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara cauta solutii de imbunatatire a acesteia si va face chiar si o analiza comparativa a legislatiei RCA din alte tari europene unde exista clienti cu risc ridicat, potrivit lui Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepresedintele Sectorului de Asigurari-Reasigurari din cadrul ASF.

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiara a constituit un grup de lucru extins care sa analizeze efectele noii legislatii cu privire la asigurarea de raspundere civila auto si sa identifice solutii de imbunatatire a acesteia, avand in vedere implinirea unui an de la aplicarea noilor prevederi, care au contribuit la stabilizarea pietei RCA.

"ASF analizeaza constatarile comunicate de Comisia Europeana referitoare la implementarea prevederilor directivei nr. 138/2009 si a directivei nr. 103/2009 si totodata a constituit un grup de lucru extins (...). Analiza va avea in vedere convergenta legislatiei romanesti cu cea europeana, precum si situatia concreta a pietei din Romania Totodata, vom efectua si o analiza comparativa a cadrului legal din alte tari euroepene, unde exista notiunea de client cu risc ridicat si solutii de alocare a acestor clienti, prevederi similare existand si in Austria si Belgia. De asemenea, vom avea in vedere si posibile masuri care sa creasca gradul de cuprindere in asigurare, ca factor de gestionare a riscului cu efect de mentiere a primei la un nivel acceptabil", a explicat Cornel COCA CONSTANTINESCU pentru Ziarul Financiar.

El spune ca exista mult loc de crestere a activitatii de asigurare in Romania, de dezvoltare a segmentului asigurarilor facultative, inclusiv prin conceperea unor produse de asigurare adaptate la nevoile si posibilitatile potentialilor asigurati.

"Diversificarea ofertei de produse ar oferi societatilor rezilienta pe termen lung, in considerarea faptului ca produsul RCA nu asigura un nivel ridicat de profitabilitate in nici o tara. Consolidarea si dezvoltarea activitatii de asigurare se realizeaza printr-un mix echilibrat de produse si o combinatie prudenta intre diferitele categorii de clienti in cadrul unor strategii concepute pe termen lung", a completat Cornel COCA CONSTANTINESCU, conform ZF.ro.

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA, subscrise pe teritoriul Romaniei, a scazut cu 13% in primul trimestru din 2018 comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Doi asiguratori continua sa controleze peste jumatate din piata, in timp ce prima medie RCA a scazut considerabil. Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA, in primele trei luni din 2018, a fost de aproape 927 milioane de lei, fata de 1,06 miliarde de lei in T1 2017.