logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

ASF a aprobat Norma privind distributia de asigurari - IDD
In cadrul sedintei de miercuri - 28 noiembrie a.c., Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat Norma privind distributia de asigurari, aceasta urmand sa fie transmisa, spre publicare, Monitorului Oficial al Romaniei.

Proiectul de Norma, publicat initial spre dezbatere publica, pana pe data de 29 octombrie a.c., a fost actualizat tinand cont de propunerile primite ASF si a fost republicat, la data de 1 noiembrie, pentru consultare publica timp de inca 10 zile.

Pe 8 octombrie a.c., Legea privind distributia de asigurari - IDD a fost publicata in Monitorul Oficial. Implementarea masurilor incluse in aceasta Directiva aduce o serie de provocari tuturor jucatorilor de pe piata. Aceasta reglementeza modul in care produsele de asigurare sunt vandute, inclusiv transfrontalier. Practic, intreaga distributie va fi remodelata.

Legea nr. 236/2018 privind distributia de asigurari - IDD prevede cerinte aplicabile distribuitorilor cu efecte de la 1 octombrie 2018. Acesta transpune prevederile Directivei 2016/97 a Parlamentului European si a Consiliului din 20 ianuarie 2016 privind distributia de asigurari - IDD.