logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Vienna Insurance Group obtine rezultate record in primele 3 trimestre din 2019
Vienna Insurance Group a continuat sa creasca in primele trei trimestre din 2019. Avansul semnificativ al primelor (+6,7%) si profitului (inainte de impozitare, +6,8%) confirma tendinta de crestere din 2019.

Rata combinata s-a situat la de 96,4%, similar cu nivelul din perioada corespunzatoare a anului anterior (96,3%).

"Cifrele noastre cheie aferente anului 2019 indica imbunatatiri dupa primele noua luni, iar tendinta de crestere inceputa in 2016 continua. Suntem foarte increzatori cu privire la atingerea obiectivelor noastre pentru 2019, respectiv prime brute subscrise de 9,9 miliarde de euro si profit (inainte de impozitare) in intervalul 500-520 milioane de euro", a concluzionat Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group, declarandu-se multumita de rezultatele trimestriale obtinute.Cresterea primelor pe toate liniile de business

Volumul total al primelor a crescut cu 6,7%, la 7,851 miliarde de euro, in primele trei trimestre din 2019. Toate liniile de business au inregistrat cresteri ale primelor. VIG a reusit sa obtina cresteri de doua cifre pe asigurari de sanatate (+11,2%) si asigurari de proprietati (+10,1%).

Cei mai mari contributori la cresterea primelor au fost pietele din Polonia (+165 milioane de euro), Austria (+110 milioane de euro) si Tarile Baltice (+91 milioane de euro). Pietele ECE au contribuit cu peste 9% la cresterea primelor, sau aproximativ 5% ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima data a companiilor din Polonia, Tarile Baltice si Bosnia-Hertegovina).

Rezultat (inainte de impozitare) pozitiv pe toate pietele

Profitul (inainte de impozitare) a fost de 376,2 milioane de euro, in crestere cu 6,8% fata de primele trei trimestre din 2018. Rezultatul a fost pozitiv pe toate pietele, iar cele mai mari cresteri de profit au fost inregistrate in Polonia, Austria si Bulgaria.

Profitul Grupului dupa impozitare si plata intereselor minoritare (profitul net) a crescut cu 9,5%, la 226,5 milioane de euro.

Rata combinata stabila

Rata combinata s-a situat la 96,4%, fiind cu doar 0,1 puncte procentuale peste nivelul din aceeasi perioada a anului anterior (96,3%), din cauza conditiile meteo nefavorabile.

Bulgaria, Tarile Baltice si segmentul Alte piete din ECE au inregistrat imbunatatiri semnificative ale ratei combinate pe segmentul asigurarilor generale. Scaderile in ceea ce priveste rata combinata au fost determinate in principal de masurile pe segmentul auto adoptate in Ucraina si Serbia si cele pe segmentul de proprietati adoptate in Croatia. Cu toate ca rata combinata s-a imbunatatit semnificativ si in Romania (-3,1 puncte procentuale) datorita masurilor din segmentul asigurarilor de raspundere civila auto, nivelul acesteia ramane peste 100%.

Alte cifre financiare-cheie

Rezultatul financiar, incluzand rezultatele companiilor consolidate prin punere in echivalenta, a fost de 627 milioane de euro in primele trei trimestre din 2019, o scadere cu 21,2% fata de anul anterior. Scaderea anuala a rezultatului financiar a fost cauzata in primul rand de reducerea castigurilor din investitii si de efecte nerecurente rezultate din vanzarea activelor imobiliare in 2018. Castigul pe actiune anualizat a fost de 2,36 euro.

Investitiile Grupului, incluzand numerarul si echivalentele de numerar, insumau 35,8 miliarde de euro la 30 septembrie 2019. Acestea au scazut cu 4,8% fata de 31 decembrie 2018, in principal ca efect al schimbarii metodologiei de consolidare a societatilor non-profit de la 1 august 2019.

In Romania, grupul a raportat un profit inainte de impozitare de 3,3 milioane de euro si subscrieri de 342,1 milioane de euro, in primele noua luni din 2019.