logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Suma asigurata

Autovehiculele sunt asigurate la valoarea lor reala, fie ca este valoarea din factura de achizitie (pentru masinile noi), sau la o suma evaluata de asigurator pe baza unui catalog de preturi. De obicei, masinile second-hand nu se pot asigura la valoarea din contractul de vanzare-cumparare.

De asemenea, suma asigurata, cat si prima de asigurare pot fi exprimate atat in lei cat si in valuta. Echipamentele suplimentare se asigura la valoarea din factura de achizitie sau pe baza declaratiei scrise de asigurat si acceptata de asigurator.

In cazul unei daune, daca suma inscrisa in contractul de asigurare este mai mare decat cea reala, despagubirea se va realiza conform valorii reale. Daca aceasta este mai mica decat cea reala, inseamna ca si prima de asigurare este mai mica, deci despagubirea se va face proportional.

INF0 TRAFIC

NOUTATI

Asiguratorii RCA vor fi obligati sa efectueze constatarea daunelor suferite de tertii pagubiti in accidente de vehicule in cel mult 5 zile lucratoare de la momentul cand acestia primesc notificarea de la persoana pagubita, conform unei...