logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Despagubirea

In urma producerii unui risc asigurat, pentru a primi despagubirea, primul pas este constatarea pagubelor de catre inspectorii de daune ai companiei unde aveti incheiata polita de asigurare sau de reprezentantii Politie Rutiere, daca masina a fost implicata intr-un accident rutier.

Dupa constatare, se va deschide dosarul de dauna, avand in continuare doua posibilitati:

- puteti merge cu masina la reparatie intr-un service recomandat de compania de asigurari (este varianta cea mai convenabila deoarece, in aceste unitati exista contracte de decontare directa intre asigurator si service, astfel incat va puteti ridica masina imediat ce a fost efectuata reparatia).

- puteti merge la un service la alegere (daca nu este stipulat altfel in polita) cu mentiunea ca exista posibilitatea ca asiguratorul dumenavoastra CASCO sa nu detina un contract de decontare directa cu acesta. In aceasta situatie, cand nu exista decontare directa, puteti astepta ca asiguratorul sa plateasca service-ului contravaloarea reparatiei (de obicei in maxim 15 zile) sau puteti achita reparatia din bugetul propriu, urmand sa va recuperati suma platita (demonstrata prin documente si chitante) de la asiguratorul dumneavoastra (este valabil acelasi termen de 15 zile).

Mentiuni:

- Daca ati fost implicat intr-un accident rutier din care a rezultat numai avarierea propriului vehicul (derapare, masina gasita lovita in parcare, etc) , nu mai sunteti obligat sa mergeti la Politie pentru constatare. Va puteti adresa direct asiguratorului CASCO, care va va elibera documentul de introducere in reparatie.

- In cazul unei tamponari, unde ati utilizat un formular de constatare amiabila, puteti merge cu acesta direct la compania de asgurari CASCO pentru a deschide dosarul de dauna. Daca nu ati fost vinovat de producerea accidentului si ati apelat la polita CASCO pentru a va repara masina, asiguratorul dumneavoastra va recupera contravaloarea despagubirii de la asiguratorul RCA al celui vinovat. Mai multe detalii despre constatul amiabil gasiti aici.

INF0 TRAFIC

NOUTATI

Asiguratorii RCA vor fi obligati sa efectueze constatarea daunelor suferite de tertii pagubiti in accidente de vehicule in cel mult 5 zile lucratoare de la momentul cand acestia primesc notificarea de la persoana pagubita, conform unei...