FII TREAZ LA VOLAN!

Actualizat:
25/05/2020
FII TREAZ LA VOLAN! reprezintă o campanie naţională de siguranţă şi prevenţie rutieră lansată încă din anul 2016. Demersul are ca obiectiv creşterea siguranţei rutiere şi a gradului de informare a tuturor participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin indisciplină și încălcarea regulilor de circulaţie. Mai multe detalii sunt disponibile pe treazlavolan.ro.
  • Ediţia I a avut loc în perioada 11 iulie – 11 septembrie 2016. Aceasta s-a axat pe mesaje-cheie menite să crească nivelul de conştientizare a riscurilor la care se expune oricine urcă la volan obosit sau care se lasă distras de smartphone în timp ce conduce. Un alt tip de mesaj promovat de campanie a vizat riscul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente. Detalii, aici.
  • Ediţia a II-a a campaniei, derulată între 15 iulie – 15 septembrie 2017, s-a adresat, în mod direct, şi celorlalţi participanţi la trafic – pietonii, bicicliştii şi motocicliştii. Detalii, aici.
  • Ediţia a III-a, ce a avut loc în perioada iulie – septembrie 2018, a adus în prim plan pericolul distragerii atenţiei la volan. Detalii, aici.
  • Ediţia a IV-a, organizată în perioada iulie – septembrie 2019, a pus accent pe pericolul oboselii la volan. Detalii, aici.