logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Numarul amenzilor pentru circulatia fara RCA a crescut cu 12% anul trecut. Politia nu urmareste modificarea sanctiunilor

In anul 2011, Politia Rutiera a aplicate 8.490 de sanctiuni contraventionale, cu 1.136 mai multe decat in 2010, persoanelor fizice sau juridice care au pus in circulatie pe drumurile publice vehicule care nu au fost asigurate RCA. Procentual, cresterea a fost de 12%, conform datelor furnizate de Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Referitor la proiectele de modificari legislative promovate de Politia Romana in domeniul circulatiei pe drumurile publice, Directia Rutiera nu vizeaza aspecte privind asigurarea si reasigurarea in Romania.

Conform legislatiei actuale, in cazul depistarii unui vehicul care nu a fost asigurat de raspundere civila obligatorie, pe langa sanctiunea contraventionala principala (amenda de la 1.000 la 2.000 lei) stabilita prin art.64 din Legea nr.136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, politia rutiera a aplicat si sanctiunea complementara de retinere a certificatului de inmatriculare si retragere a numerelor de inmatriculare/inregistrare. De asemenea, dovada de retinere eliberata ca urmare a sanctiunii este fara drept de circulatie, potrivit prevederilor art.112 alin.(1) lit.s), alin.(2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.