logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Sondaj 1asig.ro: Pretul ramane factorul determinant in alegerea unei polite RCA

Pretul este factorul determinant in alegerea unei polite obligatorii de raspundere civila auto, arata cel mai recent sondaj realizat pe 1asig.ro. 78% dintre cei cre au raspuns la "Intrebarea saptamanii" sunt de parere ca romanii pun intotdeauna pretul pe primul plan, atunci cand incheie o asigurare RCA pentru masina lor. 

Principalul argument care vine in sprijinul acestei alegeri este faptul ca asiguratul nu este si beneficiarul direct al politei RCA, in cazul unui accident aceasta fiind folosita pentru despagubirea tertilor prejudiciati. In al doilea rand, este vorba de o polita standard, care nu se diferentiaza cu nimic de la o companie la alta.

Pe de alta parte, 12,3% dintre participantii la sondaj considera ca reputatia companiei de asigurari este cea care influenteaza semnificativ decizia de cumparare a RCA-ului. Acest criteriu se aplica insa in cazul celor care cunosc destul de bine serviciile oferite de companiile din piata si au avut experiente neplacute atunci cand au fost la randul lor pagubiti sau, dimpotriva, au fost multumiti de serviciile unui anumit asigurator.

Cu toate acestea, chiar si companiile care practica preturi mai ridicate reusesc sa isi atraga propriii clienti. Aceste cazuri sunt explicate de multe ori tot prin pret, si anume prin politicile tarifare practicate de companii pentru anumite clase de clienti. Acestia pot identifica nise cu grad mai scazut de risc, cum ar fi soferii de o anumita varsta, cei care au copii sau cei care locuiesc in zone cu trafic redus.

Totusi, exista si o serie de alti factori pe care asiguratii ii iau in considerare atunci cand cumpara o polita RCA. Conform raspunsurilor primite, persoana care vinde polita si ofertele speciale care insotesc politele RCA sunt importante in 5,5%, respectiv 4,1% din cazuri. Unii clienti, in general cei fara daune, raman fideli celui de la care au cumparat asigurarea, fie ca este vorba de un broker, un agent sau de un angajat al unui asigurator. De asemenea, unele companii ofera alaturi de polita RCA obiecte promotionale (mp3 player, veste reflectorizante etc.), reduceri sub forma de bonuri-cadou si de combustibil sau chiar reduceri la alte produse din portofoliile lor, in special la CASCO, care, la final, pot compensa pentru un pret mai ridicat.