logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Intarzierea platilor si lupta pentru cota de piata, principalele tendinte conturate la Conferinta Nationala a Asigurarilor Auto

Plata cu intarziere a despagubirilor este una dintre principalele probleme pe care le intampina clientii in relatia cu companiile de asigurari auto. Peste 42% din participantii la cea de a 7-a editie a Conferintei Nationale a Asigurarilor Auto au nominalizat acest aspect ca fiind un punct sensibil, in special cand vine vorba de asigurarile RCA. In acelasi timp, unul din cinci participanti a fost de parere ca lipsa de informare este un factor de influenta care ingreuneaza colaborarea dintre cele doua parti. Service-urile impuse de asiguratori, calitatea reparatiilor si preturile prea mari au fost prima optiune pentru 8%, respectiv 7% din participantii la sondaje.

In privinta preturilor mici pe RCA, raspunsurile au relevat cauze multiple. Lupta pentru cota de piata a fost cel mai des intalnit argument, insa nu si predominant (30% din total). 19% dintre respondenti au fost de parere ca este nevoie de preturi mici pentru a atrage incasari care, mai departe, sa fie folosite pentru plata daunelor anterioare, in timp ce 22% considera ca tarifele sunt o consecinta a comportamentului de consum pe RCA cu orientare preponderenta catre pret. Puterea de cumparare scazuta si brokerii de asigurare au fost printre ultimele optiuni ale participantilor la sondaj, cu cate 11% fiecare. De mentionat este faptul ca nevoia de cross-selling, argument invocat in repetate randuri de asiguratori pentru un pret mic pe RCA, a cumulat numai 4% din raspunsuri.

Sistemele de tip bonus-malus sunt principala metoda de a responsabiliza asiguratii, astfel incat ei sa genereze mai putine daune, au considerat 37% dintre specialistii prezenti. Pe locul secund, cu 20% din voturi, s-a clasat sistemul de compensare directa propus de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Conform CSA, aceasta metoda presupune obtinerea prejudiciilor pe RCA de la propriul asigurator, urmand ca acesta sa isi recupereze sumele platite, in anumite conditii, de la asiguratorul partii adverse. Nu in ultimul rand, 17% considera ca o majorare a preturilor este cea mai sigura cale de a creste gradul de responsabilizare a soferilor.

Rezultatele sondajelor derulate in cadrul evenimentului sunt disponibile in galeria foto de mai jos.