logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

AUDATEX lanseaza un nou produs: AudaHistory - Solutia pentru istoricul daunelor auto

In prezent, stabilirea tarifelor de prima se face in baza datelor statistice si a declaratiilor clientilor, insa cei cu istoric negativ isi schimba asiguratorul in mod frecvent, fara nicio penalizare.

Astfel, AUDATEX si-a propus introducerea unui nou produs in Romania, destinat cunoasterii istoricului de daune al unei masini si care va fi disponibil ca un modul integrat in cadrul sectiunii identificare vehicul din aplicatia de baza AUDATEX.

"Nu exista o solutie viabila la nivelul pietei care sa ajute la evitarea fraudelor in asigurarile auto. Platformele de date online pot fi folosite in preventia si detectarea fraudelor. Trebuie sa avem garantia ca riscurile pe care ni le asumam sunt corect identificate", a subliniat Gheorghe AXINTE, Director General, AUDATEX Romania.

Setul de informatii afisate poate fi adaptat in functie de nevoile asiguratorilor. Aceasta se interogheaza online dupa seria de sasiu a vehiculului si genereaza un set de informatii extrase din calculatii utile pentru stabililirea istoricului daunelor (ex.: data calculatie, valoare calculatie, valoare piese). Baza de date cuprinde peste doua milioane de inregistrari, incepand cu anul 2009, si este actualizata saptamanal.

Beneficiul utilizatorilor consta in faptul ca interogarea permite identificarea autovehiculelor cu un istoric de daune in momentul incheierii politelor, ajutand la detectarea tentativelor de frauda atat la subscrierea politelor, cat si in cadrul procesului de solutionare a daunelor.

"In Anglia furnizam o baza de date cu un istoric al datelor si al politelor de asigurare, insa exista un accept din partea asiguratorilor. In Olanda exista un sistem denumit FISH (Fraud Information System of Holland) unde exista 60.000 de interogari zilnice, insa este obligatorie contributia cu informatii. O astfel de solutie este functionala si poate fi adusa si in Romania, daca exista vointa din partea companiilor de asigurari", a incheiat Gheorghe AXINTE.