logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Aproape 65% din soferii implicati in accidente cu victime anul trecut aveau pana la noua ani experienta in sofat

Implicarea in accidente rutiere grave, care au generat victime omenesti, a fost cu atat mai mare numeric cu cat experienta in condus este mai redusa, arata o statistica a Politiei Rutiere pentru anul 2012. Asadar, din cei peste 10.000 de soferi care au fost implicati (nu neaparat vinovati) in accidente urmate cu vatamari corporale sau deces, peste 6.400 detineau permisul de conducere de mai putin de noua ani. Dintre acestia, 4.159 dobandisera dreptul de a conduce in urma cu mai putin de patru ani.

Statisticile arata ca riscul scade invers proportional cu vechimea in ani a permisului de conducere, astfel incat, numarul soferilor cu peste 20 de ani de experienta implciati in accidente rutiere a fost, anul trecut, de numai 573.

Pe de alta parte, Politia Rutiera explica faptul ca experienta redusa a soferilor este un factor important, insa nu se traduce neaparat intr-un risc mai ridicat al acestora de a produce un accident. Mai degraba, aceste cifre indica prezenta mai numeroasa a acestora pe drumurile publice, cat si timpul petrecut efectiv de ei in masina. Nu in ultimul rand, soferii mai tineri sunt prezenti, in general in zone cu circulatie rutiera mai densa.

Cu toate acestea, din punct de vedere al experientei celor vinovati de producerea accidentelor, statisticile arata ca tot cei tineri sunt predispusi, insa nu intr-un numar atat de ridicat. Din cele aproape 6.000 de accidente grave produse anul trecut din vina soferilor, in peste 2.400 de cazuri experienta in condus a celor responsabili era de pana la 5 ani.

Statisticile demonstreaza, asadar, faptul ca tarifarea in functie de varsta pentru asigurarile RCA si CASCO este intemeiata, chiar daca nu toti soferii tineri nu sunt predispusi daunelor, precum nici cei mai in varsta nu sunt feriti de acestea. Insa este evident ca incidenta pe segmente de varsta a accidentelor rutiere scade odata cu cresterea experientei acumulate pe sosele.