logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Atentie la cauciucurile de iarna! Asiguratorii inca pot refuza plata daunelor pe CASCO

Ninsorile de la inceputul acestei primaveri au provocat dificultati in trafic si au readus in atentia soferilor necesitatea de a-si pastra anvelopele de iarna pe masini pentru o perioada mai indelungata.


Din punct de vedere legal, soferii care circula fara cauciucuri de iarna pe suprafete cu zapada sau polei pot fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 630 si 1.400 lei (reprezentand 9 - 20 de puncte amenda), alaturi de retinerea certificatului de inmatriculare.

Pe de alta parte, daca amenda pentru lipsa cauciucurilor de iarna nu mai este o noutate pentru soferii din Romania, incepand cu aceasta iarna tot mai multe companii importante de asigurari de pe piata locala au operat schimbari ale produselor facultative CASCO, astfel incat sa penalizeze clientii care nu isi iau masurile de precautie impuse prin lege.

Iarna trecuta, doar GENERALI Romania aplica o fransiza de 30% din valoarea pagubei pentru daunele survenite in timp ce masina era condusa pe drumurile publice in perioada 1 noiembrie - 31 martie, fara ca aceasta sa fie dotata cu anvelope de iarna, masura pe care au mentinut-o si in aceasta iarna.

Conditii similare celor de la GENERALI are si ASIROM VIG, care aplica o fransiza de 30% din dauna atunci cand soferul a facut accident pe zapada sau polei si nu avea masina echipata cu anvelope de iarna.

GROUPAMA recomanda in contracte anvelopele de iarna, dar nu sunt obligatorii - in caz de accident, dauna nu se despagubeste daca anvelopele sunt uzate.

Pentru OMNIASIG, excluderea apare in cazul in care se dovedeste ca evenimentul asigurat are o cauzalitate directa cu faptul ca vehiculul nu este echipat conform dispozitiilor legale. Aceeasi situatie este si in cazul companiilor UNIQA si CARPATICA Asig.

La ASTRA Asigurari, la inspectia de risc trebuie verificate cauciucurile de iarna, iar despagubirea nu va mai fi efectuata "in situatia in care asiguratul circula pe propria raspundere, folosind anvelope neadaptate la conditiile de drum si are loc un risc asigurat, din cauza acestuia."