logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

accident intre 2 autovehicule inmatriculate in ro.,accident usor cel vinovat nu-si recunoaste vina desi politia i-a retinut permisul in vederea suspendarii pe o durata de 60 de zile si i-a aplicat amenda si puncte de penalizare ;nu este de acord sa-si notifice asiguratorul.in acest caz cum pot sa-mi repar masina?

Depinde in ce fel actioneaza, cel aparent vinovat initial care nu-si recunoaste vina si nu este de acord sa-si avizeze (notifice) propriul asigurator RCA.
 
Daca acesta este singurul sanctionat prin Procesele Verbale de Constatare eliberate de Politie in legatura cu producerea accidentului si in acestea a fost mentionat la observatii faptul ca acesta nu-si recunoaste vinovatia, atunci credem ca exista urmatoarele posibilitati:
 
1 – contesta procesul verbal al Polititei (si sau sanctiunile aplicate) in termenul legal de 15 zile;
 
            a – obtine anularea PV si sau a sanctiunilor aplicate;
            b – nu obtine anularea PV politie;
 
2 – nu contesta in termen PV.
 
 
In situatiile 1b si 2 de mai sus aveti bune sanse ca prin avizarea cazului direct la asiguratorul RCA al adversarului dumneavoastra de accident sa obtineti despagubirea cuvenita daca din actele incheiate de politie rezulta vinovatia exclusiva a celeilalte parti in producerea accidentului. Modul de solutionare depinde mult, de la caz la caz, de modul cum este prezentat si sustinut concret prin documente, cazul asiguratorului RCA al partii adverse.
 
Cea mai defavorabila situatie este cea mentionata la pct . 1a de mai sus. In acest caz partea adversa ar cere si obtine doar anularea PV si sau a sanctiunilor aplicate de Politie.
Din pacate instantelor, in majoritatea unor astfel de situatii, nu li se cere si acestea nu sunt investite sa se pronunte si cu privire la vinovatia in producerea accidentului. Partea care contesta sanctiunile isi atinge de multe ori scopul si obtine carnetul inapoi, talonul retur sau anularea amenzilor aplicate etc si astfel are impresia, gresita, ca automat si vinovatia in producerea accidentului apartine in toatalitate partii adverse. Insa, acest lucru nu este chiar asa de simplu cum cred unii si vinovatia ramane nestabilita/neclara in asemenea situatii. In aceste cazuri, daca partile – cele implicate in accident / asiguratorii lor RCA – nu se inteleg pe cale amiabila asupra vinovatiei, din pacate nu va ramane decat solutia sa cereti dumneavoastra instantei - printr-o actiune separata - sa se pronunte cu privire la vinovatie.

INF0 TRAFIC

NOUTATI

Asiguratorii RCA vor fi obligati sa efectueze constatarea daunelor suferite de tertii pagubiti in accidente de vehicule in cel mult 5 zile lucratoare de la momentul cand acestia primesc notificarea de la persoana pagubita, conform unei...