logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

In timp ce ma deplasam pe europen 85 am redus viteza semnalizind ca doresc sa fac la stinga unde imi permitea linia discontinua. In timp ce ma asiguram sa pot face la stinga am fost lovit de un auto in spate si am fost aruncat pe contrasens unde am fost lovi de o alta masina si din fata.Specific ca nu au fost victime,sa lasat doar cu avarierea masinilor.Vreau sa va intreb daca masinei mele,(cel lovit in spatea si aruncat pe contrasens)I SE POATE REFUZA REPARAREA MASINEI, DEOARECE ARE EXPIRAT ITP-ul?astep un raspuns de la dumneavoastra.

Daca, urmare a accidentului sumar descris mai sus, dumneavoastra ati incercat sa reparati masina pe asigurarea Casco a masinii dumneavoastra si nu ati reusit pe motiv ca nu aveti ITP-ul la zi atunci acest lucru este posibil functie de conditiile concrete ale politei de asigurare Casco (ale contractului de asigurare Casco) a vehiculului dumneavoastra.
 
Daca insa, acest fapt (lipsa ITP-ului la zi) a fost singurul motiv, de respingere a pretentiilor dumneavoastra de despagubire, invocat de catre asiguratorul RCA al vehiculului care v-a lovit din spate (care presupunem ca este si a fost gasit vinovat de producerea accidentului) atunci acest lucru este destul de greu plauzibil si probabil si incorect.
 
Daca insa la lipsa ITP-ului se mai adauga si defectiuni tehnice, cum ar fi defectiunea luminilor de frana (stopuri spate) la vehiculul dumneavoastra si daca eventual accidentul s-a produs si pe timp de noapte, intuneric sau lumina redusa, atunci asiguratorul RCA al celui din spate ar avea motive destul de intemeiate sa va respinga macar partial pretentiile pentru repararea masinii dumneavoastra.

INF0 TRAFIC

NOUTATI

Asiguratorii RCA vor fi obligati sa efectueze constatarea daunelor suferite de tertii pagubiti in accidente de vehicule in cel mult 5 zile lucratoare de la momentul cand acestia primesc notificarea de la persoana pagubita, conform unei...